2014. január 23., csütörtök

Előadás a Debreceni Egyetem TTKarneválon

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar (azaz DE TTK) 2014. január 30-án 14 és 18 óra között TTKarnevál című rendezvényt szervez, a debreceni Kölcsey Központban, ahol színes programokkal várnak minden középiskolást, szülőt és tanárt. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Debreceni Egyetem TTK képzési programjaival, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeivel.
Érdekes ismeretterjesztő előadásokat tartanak a TTK Biológiai és Ökológiai Intézete, Fizikai Intézete, Földtudományi Intézete, Kémiai Intézete és Matematikai Intézete oktatói és az Intézetek bemutatják a továbbtanulóknak kínált szakjaikat is.
A Biológiai és Ökológiai Intézet három előadással mutatkozik be, kb. 14.10 és 14.40 között, magam 'Szexuális trükkök a növényvilágban' címmel olyan orchideákról fogok színesen illusztrált előadást  tartani, amelyek virágai párzásra kész rovarnőstényeket imitálva vonzzák magukhoz megporzóikat.


Az érdeklődők találkozhatnak továbbá a Kar oktatóival, kutatóival, egyetemi hallgatókkal és a tanulmányi osztály munkatársaival, akiktől első kézből tájékozódhatnak a szakok követelményeiről és a felvételiről. 
17 óra 40 perctől Dombóvári István stand up műsorával fogja szórakoztatni a közönséget. További információk olvashatók a rendezvény honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése