2014. március 3., hétfő

Gyepkezelés és fűnyírás

Negyedmilliárd forint támogatást nyert a Duna-Ipoly Nemzeti Park, hogy kezelje az esztergomi és Középső-Ipoly-völgyi gyepterületeket, közölte a Duna-Ipoly Nemzeti Park hétfőn az MTI-vel.
A pályázati forrásból földeket vásárolt a nemzeti park, villanypásztor-rendszert, karámokat és itatóhelyeket épített ki.

És hogy adta hírül mindezt az Index nevű hírportál?

Füvet nyírnak negyedmilliárdból

A fenti cím véleményem szerint azt sugalmazza, hogy aránytalanul költséges és felesleges a beruházás és önmagában alkalmas lehet arra, hogy a kevésbé tájékozott olvasókat a Nemzeti Parkok vagy a magyar természetvédelem ellen hangolja, noha lehet, hogy a címet kiötlő újságírónak csupán a figyelemfelkeltés volt a célja.

Sok még a teendő a szemléletformálás terén: a természetvédelmi szempontú gyepkezelés nem egyenlő a fűnyírással. Persze a legjobb az lenne, ha lenne külterjesen tartott jószág, ami legelne...

1 megjegyzés:

  1. Mondanám, hogy írj oda kommentet, de tudom, hogy maguk a szerzők soha nem olvassák a megjegyzéseket. Sajnos a korábban mértékadónak is vehető híroldalak mára teljesen elbulvárosodtak, és csak a kötekedés, a szenzációhajhászat a céljuk.

    VálaszTörlés