2014. július 18., péntek

Biológiai adatbázisok és adattárolás című 1 napos munkaértekezlet Debrecenben

A digitális adatok kezelése (például terepen gyűjtött biotikai adatok, térképek, videók) a biológusok mindennapi munkájának része és így az adatok tárolásával kapcsolatos problémák sem ismeretlenek számunkra.
Nagyobb adat mennyiségek esetén az adatbázis építés, tárolás és hozzáférés módjainak megismerése alapvető a hatékony munkavégzéshez és a biztonságos adattároláshoz. Egyetemi kutatók és természetvédelmi szakemberek számára is elkerülhetetlen, hogy foglalkozzanak ezzel az alapvetően informatikai problémával. A hatékony adattárolásra léteznek informatikai megoldások, de ezek általában drágák, így emiatt sok helyen egyedi megoldásokat alkalmaznak a specifikus problémák kezelésére.
A munkaértekezlet célja, hogy bemutassuk egymásnak az általunk használt és fejlesztett megoldásokat. Így alapvetően egy biológia adatokról szóló informatikai témájú találkozót szervezünk, ahova adatbázisokról, térbeli adatokról, nagy tárhelyet igénylő adattárolásról, hálózati adattárolásról, archiváló megoldásokról és egyedi szoftverekről szóló előadásokat várunk.

A munkaértekezlet helyszíne: Debreceni Egyetem.

A tervezett időpont 2014. szeptember 20. 10-17 óráig

További információkat az munkaértekezlet szervezőitől lehet kérni:
Bérces Sándor (DINPI) <bercess@dinpi.hu>
Bán Miklós (DE) <banm@vocs.unideb.hu>

Előadóknak és érdeklődőknek itt lehet regisztrálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése