2016. február 19., péntek

Egy kiállítás képeihez

A hétvégén rendezett Aktuális flóra- és vegetációkutatás a Kárpát-medencében XI. című konferencia* szervezői a konferenciasorozat eddigi rendezvényeiről összegyűjtött képekből rendeztek kiállítást. Ennek megnyitására egy néhány képből álló bemutatóval készültem, amelyet itt szeretnék közzétenni.

* az előadások és poszterek összefoglalói elérhetők itt
 
 
 Az ifjabb generáció legalább fényképen találkozhatott Felföldy Lajossal, aki még 77 évesen is táncra perdült... Nem akármilyen öröm (és vidámság) volt viszontlátni a kollégákat a régi képeken. 
A 20. század elején a botanikusok határozókulcsát a fejen levő szőrképletekre alapozták. A képek viszont megmutatják, hogy ezeknek térbeli eloszlása, mennyisége, hossza és színezete megváltozhat (lásd Csathó András István és Somlyay Lajos példáit). Persze vannak kivételek Molnár Csaba hajviselete, szakálla éppúgy dacol az idővel, mint a pulóvere.

A konferenciasorozat talán legkonstansabb eleme Kevey Balázs zongorajátéka volt... De Vojtkó András mosolya sem változott sokat.

De emellett a konferenciasorozat legfontosabb állandó jellemzőinek a fontos szakmai diskurzusok és a kötetlen baráti beszélgetések bizonyultak, amelyekben remélhetőleg megint részünk lesz a sorozat következő rendezvényén, 2017. novemberében, Debrecenben. 

Tisztelettel és szeretettel őrizzük a rendezvénysorozat korábbi résztvevőinek emlékét, akik már nem lehetnek közöttünk:


1 megjegyzés:

  1. Hát igen, állítólag akkor lesz rendszerváltozás, ha Molnár Csaba pulóvere elkopik; de arra még 'sze kicsinység várni kell...

    VálaszTörlés