2016. február 14., vasárnap

Boros Ádám-díj 2016

A Boros Ádám díj a hazai botanikusok és vegetáció kutatók egyik legrangosabb szakmai díja, amelyet a kétévente megrendezésre kerülő Aktuális Flóra- és Vegetációkutatás a Kárpát-medencében című konferencián adnak át.
A díjazottak kiválasztása két lépcsőben történt. Elsőként a korábbi díjazottak tehettek javaslatot a jelöltek személyére, összesen 20 jelöltre érkezett szavazat. A második körben a Boros Ádám Díj kuratóriuma (Dr. Bartha Dénes, az MTA doktora; Dr. Borhidi Attila, az MTA r. tagja; Dr. Fekete Gábor, az MTA r. tagja; Dr. Kevey Balázs, az MTA doktora; Dr. Pócs Tamás, az MTA r. tagja, Dr. Tóth Albert, a Díj alapítója, Dr. Simon Tibor, az MTA doktora; Dr. Vida Gábor, az MTA r. tagja és Dr. Vojtkó András PhD) két-két jelöltre adhatták le a szavazatukat.
Idén a rendezvénysorozat 11.,  Budapesten 2016. február 12–14. között megrendezett eseményén - két díj került átadásra:

Peter Erzberger (A magyar mohaflóra jobb megismeréséért és megismertetéséért tett kimagasló munkájáért, kiemelve a hazánkra újként kimutatott mohafajok felfedezését és mohászati tanfolyamok indításáért)
 
valamint

Farkas Edit & Lőkös László (A a hazai zuzmóflóra szisztematikus térképezéséért, és ennek megszervezéséért, számos fiatal kutatónak a lichenológiába történő bevonásáért és több faj hazai előfordulásának első kimutatásáért).


A díjazottaknak szívből gratulálunk és további sikeres munkálkodást kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése