2013. november 8., péntek

Sikeresen lezajlott a II. Növénybiológiai Workshop

Tegnap sikeresen lezajlott a Debreceni Egyetem TTK Növénytani Tanszék és a MTA Debreceni Területi Bizottsága Szárazföldi Ökológiai Munkabizottsága rendezésében a a II. Növénybiológiai Workshop, amelyet Soó Rezső (1903–1980) születésének 110. évfordulója alkalmából tartottunk.
A rendezvényen több mint ötvenen vettek részt. A 31 előadás - a Tanszék kutatási területeihez igazodva - az ökotoxikológiától, a farmakobotanikán, a szövettanon, a szukcessziókkutatáson, molekuláris taxonómián, restaurációs ökológián át a szövettenyésztésig és funkcionális ökológiáig széles tudományterületi spektrumot ölelt át.

 A Nemzeti Kiválóság Program  különböző ösztöndíjait elnyert munkatársaim és tanítványaim mindannyian részt vettek a rendezvények és közülük négyen (Horváth Orsolya, Takács Attila, Biró Éva, Löki Viktor) előadást tartottak, hárman (Sramkó Gábor, Lukács Balázs András, Vincze Orsolya) pedig előadások társzerzőiként képviseltették magukat.
  

A Workshop sikerén felbuzdulva már most elhatároztuk, hogy jövőre folytatjuk a sorozatot és harmadik alkalommal is megrendezzük az összejövetelt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése