2014. november 26., szerda

Linné személyéhez kapcsolódó bélyegekA mai postával kaptam kézhez, Sopronból Andrássy Péter – nyugdíjas szakfelügyelő, a Kitaibel-verseny szervezője, Sopron díszpolgára és filatelista – levelét, amelyben Tanár úr egy szép csokor bélyeget küldött, amelyek többsége Carl Linné személyéhez kapcsolódik. Magam nem vagyok bélyeggyűjtő, de az ilyen botanikai és tudománytörténeti csemegéknek nagyon örülök (lásd például itt) és egy ilyen önzetlen ajándékozási gesztus után úgy éreztem örömömet nem tarthatom meg magamnak. Ezért a bélyegekből be is mutatok párat a blog olvasóinak és egyúttal itt is szeretném kinyilvánítani köszönetemet Tanár úrnak!
Bár Linnének a hálás utókor a bélyegkiadás terén is jelentős emléket állított (lásd például a Növények és emberek című könyvem 133. oldalát), de a most kapott bélyegek között több olyan van amelyeket eddig nem láttam.
Erről jut eszembe 2011 (az 'orchideaatlasz') óta nem jelent meg könyvem. Ki tudja talán valamelyik bélyeg jól jöhet még egy jövőbeli könyv illusztrációjaként... Lehet, hogy jövőre blog helyett könyvírásra adom a fejemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése