2019. március 20., szerda

Akcióban a természet őrzői

Nyolc részes „Akcióban a természet őrzői” című filmsorozat készült a természetvédelmi őrök munkájáról. A tíz Nemzeti Park elképesztően gazdag környezeti változatossága sokféle kihívás elé állítja a szakembereket: az őrök lóháton, terepjáróval, csónakkal, vagy éppen kötélen ereszkedve jutnak el “munkahelyükre”, és a megoldandó feladatok legalább ennyire változatosak és izgalmasak. A váratlan helyzetek rátermettséget, az apró jelek nyomozói éleslátást, a távolságok kitartást, az ellenfelek bátor és határozott kiállást, a természet pedig szakmai tudást és hatalmas szívet követel szolgálóitól. Igen, szolgálnak ők és szolgálatban állnak, nem véletlen az elnevezés: természetvédelmi őrszolgálat.

https://filmdzsungel.tv/akcioban_a_termeszet_orzoi/?fbclid=IwAR15GjQOsnFWKev9Nfwez3ZaoQqxsNNOCb0yzD8mVXtDJlvSYhPNXXmtDGY
 

Külön öröm számomra, hogy filmsorozatot  beharangozó plakáton középen volt tanítványom, Magos Gábor a BNPI őrparancsnoka látható. Magonc botanikusnak indult, de igazi természetvédő lett, csak pár dolog az utóbbi évek tevékenységeiből: urali bagoly és szalakóta odú-telepítés, parlagi sas fészek felderítés, xilofág bogarak kutatása, élőhelyek helyreállítása stb. Jó arcot találtak a filmhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése