2018. szeptember 12., szerda

Magyarország Nemzeti Atlasza - Természeti Környezet

Az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet gondozásában, Kocsis Károly, Horváth Gergely, Keresztesi Zoltán és Nemerkényi Zsombor szerkesztésében megjelent Magyarország Nemzeti Atlaszának második (Természeti környezet című) kötete.
Az impozáns könyvben 94–103. oldalain helyet kapott egy, a növényzetet bemutató fejezet is (szerkesztők: Molnár Zsolt, Király Gergely és Fekete Gábor). A fejezet pdf-formátumban letölthető innen. Az angol nyelvű változat elérhető itt.
 
 
 
A könyv sajtónyilvános bemutatója 2018. szeptember 27-én (csütörtökön) 11:00 órakor lesz, az MTA Székházának 2. emeletén (Nagyterem).
A mű ekorra elérhető lesz (pdf formátumban) a www.nemzetiatlasz.hu illetve a www.nationalatlas.hu honlapokon is. A magyar kötet 6000 példányának felét az MTA ajándékba adja az Emminek a kormányzati munka támogatása érdekében azzal, hogy ebből egy-egy példányt térítésmentesen juttasson el a Kárpát-medence minden egyes közép- és felsőfokú, magyar nyelven oktató intézményének (mai határainkon innen és túl). A bemutató napjától a kötet a Libri könyvhálózatban, bruttó 5.500 Ft-os áron lesz megvásárolható.
A kötet angol változatának megjelenése november folyamán várható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése